Зміни до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні від 27.06.2019

27.06.2019 року вступила в силу Постанова Правління НБУ від 25 червня 2019 року №83 "Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті", згідно якої скасовано вимогу щодо оформлення картки зі зразками підписів для розпорядження поточним рахунком суб’єктів господарювання.

Ці зміни до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, відображені у п.2.7. та тепер викладені так: « Примірник розрахункового документа, реєстр платіжних вимог, які залишаються в банку, мають містити підписи/підпис відповідальних/відповідальної осіб/особи, які/яка відповідно до законодавства України мають/має право розпоряджатися рахунком”.

Це значно спрощує систему оформлення документів для розпорядження рахунком, скорочує витрати часу та коштів суб'єктів господарювання.

Ще одна зміна - пункт 2.5. цієї Інструкції – правильність заповнення платником такого реквізиту платіжного документа, як «код країни нерезидента» одержувача. При неналежному заповненні платіж повертається платнику без виконання.

Джерело: Постанова Правління НБУ від 25 червня 2019 року №83 "Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті".